Szkolenie w Hażlachu i Pogwizdowie – komu przysługuje prawo do nieodpłatnej pomocy prawnej

Z uwagi na możliwość uzyskania nieodpłatnych porad prawnych w Gminie Hażlach, zostanie przeprowadzone szkolenie, którego celem będzie przedstawienie mieszkańcom informacji na temat prawa do nieodpłatnej pomocy prawnej (komu przysługuje uprawnienie, w jakim zakresie jest udzielana nieodpłatna pomoc prawna, itp.).

Szkolenia odbędą się:

•  w dniu 1 sierpnia br. o godzinie 16:00 w Urzędzie Gminy Hażlach (sala sesyjnej, ul. Główna 57, Hażlach);

• w dniu 4 sierpnia br. o godzinie 16:30 w Gminnej Bibliotece Publicznej w Pogwizdowie (ul. Katowicka 5, Pogwizdów).

Szkolenia zostaną przeprowadzone przez prawnika współpracującego ze Stowarzyszeniem Open. Udział w szkoleniu nie jest ograniczony wyłącznie do osób, które kwalifikują się do uzyskania nieodpłatnej pomocy prawnej.

W tym samym czasie, będzie działał punkt nieodpłatnej pomocy prawnej, dlatego osoby kwalifikujące się od razu będą mogły również udać się po poradę prawną.

Serdecznie zapraszamy!

Script logo